مجازات حبس ابد برای افراد زیر 18سال ممنوع! :: روزنامه خبر جنوب :: نیازمندیهای خبر جنوب
NID : 158033
1398/08/20
مجازات حبس ابد برای افراد زیر 18سال ممنوع!
معاون حقوقی قوه قضائیه با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران در رعایت حقوق بشر در رسیدگی های قضایی بسیار جدی است، گفت: در این خصوص کارگاه های آموزشی ویژه ای برای کلیه قضات مخصوصاً قضات دادگاه های اطفال و نوجوانان با همکاری یونیسف برگزار شده است. حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق با قرائت بیانیه ای در سی و چهارمین نشست ساز و کار گزارشدهی دوره ای حقوق بشر سازمان ملل موسوم به (یو پی آر)، دستاوردها و تحولات صورت گرفته در حوزه تقنین را در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران تشریح کرد و افزود: در این قوانین کلیه مجازات های قانونی افراد زیر ۱۸ سال در همه جرایم با مجازات های سایر افراد متفاوت است، یعنی اگر دو نفر با مشارکت همدیگر مرتکب جرم کلاهبرداری شوند و سن یکی از آن ها زیر ۱۸ سال باشد مجازات قانونی وی با مجازات فرد دیگر که سن او بالای ۱۸ سال است، متفاوت است.
وی ادامه داد: مجازات اعدام در جرایم تعزیری درخصوص افراد زیر ۱۸ سال به طور کلی حذف شده و به نگهداری در کانون اصلاح و تربیت حداکثر به مدت ۵ سال تغییر یافته است. البته موضوع قصاص که مجازات قتل عمدی است و حق الناس محسوب می شود و ارتباطی با حاکمیت ندارد، بستگی به رضایت اولیای دم دارد که در اکثر موارد با رضایت آن ها قصاص نیز منتفی می شود.
مصدق در ادامه گفت: مجازات حبس ابد در خصوص افراد زیر ۱۸ سال به طور کلی حذف شده و نگهداری در کانون اصلاح و تربیت حداکثر به مدت ۵ سال جایگزین حبس ابد شده است و همچنین هیچ کدام از دادگاه های کیفری صلاحیت رسیدگی به جرایم افراد زیر ۱۸ سال را ندارند و جرایم آن ها حسب مورد در دادگاه های اطفال و نوجوانان و کیفری یک ویژه نوجوانان رسیدگی می شود.
معاون حقوقی قوه قضاییه افزود: صدور قرار تعلیق اجرای مجازات و نیز تعویق صدور حکم که در خصوص افراد بالای ۱۸ سال محدودیت دارد، در مورد افراد زیر ۱۸ سال هیچ گونه محدودیتی ندارد و دادگاه می تواند افراد زیر ۱۸ سال را از اجرای مجازات معاف کند و یا مجازات آن ها را تعلیق نماید و تخفیف مجازات برای افراد زیر ۱۸ سال فرمول خاصی دارد که نسبت به سایر افراد می توانند از تخفیف بیشتری بهره مند شوند.