در چهار گوشه ایران :: روزنامه خبر جنوب :: نیازمندیهای خبر جنوب
NID : 201765
1399/10/22
در چهار گوشه ایران
رهبر معظم انقلاب: مهم ترین مسئولیت زن کدبانویی است اخیراً «ریحانه»، بخش «زن و خانواده» سایت KHAMENEI.IR تعبیر زیبایی را از رهبر معظم انقلاب درباره مسئولیت زن منتشر کرده است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، مهم ترین مسئولیت زن، کدبانویی است؛ معنای کدبانویی خدمتگزاری نیست، معنایش این است که محیط خانواده را برای خانواده و برای همسر یک محیط امن و آرام و مهربانی می کند؛ با مهربانی خودش، با عزتی که در خانه برای او فرض می شود.
بازگشایی مدارس زیر ۵۰ نفر و پایه اول و دوم از اول بهمن وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش دانش آموزان مناطق آبی و زرد در مدارس زیر ۵۰ نفر در همه پایههای تحصیلی و مدارس بالای ۵۰ نفر فقط در پایههای اول و دوم ابتدایی از یکم بهمن حضوری خواهد بود. محسن حاجی میرزایی اظهار کرد: کلاسهای عملی هنرستانیها نیز در مناطق آبی و زرد از یکم بهمن حضوری تشکیل خواهد شد.وی تأکید کرد: به مدارس ابلاغ کرده ایم که تشکیل کلاسها با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و حداکثر تعداد دانش آموزان در هر کلاس ۱۰ نفر باشد.
اینترنت برای دانش آموزان، معلمان و مدارس رایگان می شود رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات طرح رایگان شدن اینترنت برای دانش آموزان، معلمان و مدارس در جلسه این کمیسیون خبر داد. علیرضا منادی بیان کرد: کلیات طرح رایگان شدن اینترنت برای دانش آموزان، معلمان و مدارس در کمیسیون تصویب شد و جزئیات آن در جلسه بعدی مورد بررسی قرار می گیرد. با تصویب نهایی این طرح دولت موظف خواهد شد در طول سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ استفاده دانش آموزان، معلمان و مدارس از شبکه آموزش شاد را رایگان کند، ضمناً نرم افزارهای پشتیبان جهت سرعت استفاده خدمات اینترنتی در اختیار قرار گیرد. منادی توضیح داد: همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز موظف می شود با توجه به منابع بودجه سال جاری، تعداد یک میلیون دستگاه تبلت دانش آموزی به صورت رایگان توسط واحدهای آموزشی به دانش آموزان تحت پوشش دستگاه های حمایتی و مناطق محروم و حاشیه شهرها قرار دهد.
ایران رتبه سوم فرار مغزها در بین کشورهای در حال توسعه رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل، در بین ۷۲ کشور در حال توسعه در جهان، ایران رتبه سوم فرار مغزها را با توجه به جمعیت خود دارا است و البته تعداد زیادی از پناهندگان خارجی را نیز پذیرا شده است. ناهید خداکرمی اظهار کرد: متاسفانه ایران از جمله کشورهایی است که با کاهش نرخ باروری، کاهش رشد جمعیت و افزایش پیوسته فرار مغزها روبه رو بوده است. وی تصریح کرد: نرخ باروری یکی از مهم ترین شاخص های جمعیتی است که در سیاست گذاری ها اهمیت فراوانی دارد. در واقع این شاخص اصلی ترین پیش بینی کننده ساختار سنی و جنسی جامعه در آینده میباشد. براساس این ساختار باید برنامه های مدونی به ویژه در زمینه سلامت تدوین شود. نرخ ۱/۲ برای باروری کلی به عنوان نرخ جایگزینی تعریف شده است. این مقدار تضمین می کند که جامعه روند ترمیم و جایگزینی خود را در ادامه حفظ کند که این عدد در شهر تهران ۷/۱ برآورد شده است که بسیار نگران کننده است. یعنی حتی هر ۲ نفر نمیتوانند مثل خود را در آینده داشته باشند.
ابتلای مردم اهواز به هپاتیت A به دلیل تلاقی آب و فاضلاب رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و بازرسی شورای شهر اهواز با اشاره به حکم حبس و انفصال شهردار اهواز و مدیرعامل سابق آبفا به دلیل مشکلات آبگرفتگی، گفت: هر چند ماه، اسناد و مدارک محرمانه از بایگانی شرکت آبفا به من ارائه میشد مبنی بر اینکه، مرکز بهداشت، ابتلای مردم به هپاتیت A را گزارش داده بود یعنی تلاقی آب و فاضلاب موجب بروز بیماری رودهای شده بود اما به این موارد توجهی نشد. محمدرضا ایزدی با اشاره به نبود شبکه دفع آبهای سطحی در اهواز اظهار کرد: در شش هفت دهه گذشته، آبهای سطحی اهواز از طریق شبکه فاضلاب دفع میشد. در طول این سالها باید به این فکر میشد که پس از خشکسالی، به ترسالی میرسیم اما در شش هفت سال گذشته لایروبی توسط آبفا و شهرداری انجام نشد. وی افزود: زمانی که لایروبی انجام نمیشود، لوله ها دچار رسوبگرفتگی و انسداد میشوند و در این شرایط، آب پشت لولهها جمع میشود و موجب خوردگی لولهها و ریزش خواهد شد. در برخی نقاط اهواز، شبکه فاضلاب عمر ۳۰ ساله و بعضا ۴۰ تا ۵۰ ساله دارد و باید تعویض میشد.
۷۰۰هزار زن دست روی دست گذاشته و بیکارند سهم زنان از بین جمعیت بیکار به بیش از ۷۰۰ هزار نفر رسیده است. گزارشی که اخیرا مرکز آمار در رابطه با وضعیت بیکاری در پاییز سال جاری منتشر کرد نشان داد که در حال حاضر جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر به ۶۲ میلیون و ۴۴۴ هزار نفر رسیده که ۴۱.۴ درصد آنها از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. در بین جمعیت فعال ۲۳ میلیون و ۴۱۳ هزار نفر شاغل و حدود دو میلیون و ۴۳۵ هزار نفر بیکار هستند. براین اساس نرخ بیکاری پاییز به ۹.۴ درصد رسیده بود که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل ۱.۲ درصد کاهش داشت. اما بررسی جزئیات گزارش بیکاری نشان می دهد که در پاییز امسال تعداد زنان بیکار حدود ۷۰۰ هزار و ۱۵۳ نفر اعلام شده و نرخ بیکاری در بین آنها به ۱۵.۹ درصد رسیده است. در حالی که در پاییز سال گذشته جمعیت زنان بیکار ۹۳۶ هزار نفر با نرخ ۱۷.۳ درصد بوده است. بنا بر این گزارش از تعداد زنان بیکار نیز ۲۳۵ هزار و ۸۴۹ نفر و به عبارتی حدود ۱.۴ کم شده است.
۷ میلیون نفر در کشور محروم از بیمه بازنشستگی نایب رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با بیان این که برآوردها نشان می دهد اکنون در حوزه بیمه های بازنشستگی هفت میلیون نفر فاقد پوشش بیمه بازنشستگی هستند گفت: اگر با کمکی که دولت در آزمون وسع می کند این افراد خودشان در پرداخت حق بیمه شان مشارکت کنند، بر اساس قانون اعداد بزرگ، نسبت بستگی صندوقی که این ها را بیمه می کند رشد خوبی خواهد داشت. علی حیدری بیان کرد: یک پرسش این است که آیا در شرایط اقتصادی دولت به ویژه به علت کرونا و تحریم، آیا به لحاظ مادی تامین مالی این طرح امکان پذیر است؟ وی تأکید کرد: اگر نظام مترکز را داشتیم می توانستیم به افرادی که استحقاق دارند بگوییم آن را صرف افراد مستحق کنند یا حتی خودشان افراد نیازمند را معرفی کنند. چون نظام متمرکز را نداریم بسیاری منابع که بر اساس آزمون وسع قطع کردیم، به سمت حوزه رفاه نیامد. به عنوان مثال در مقطعی شماری از بیمه های سلامت قطع شد اما به سمت حمایت از اقشار ضعیف نرفت و صرف اصلاح کسری بودجه دستگاه های مربوطه شد.
فرسایش سالی ۲ میلیارد تن خاک در کشور رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که در اقلیم کشور ما حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ سال طول می کشد تا یک سانتی متر خاک تشکیل شود، گفت: ایران در حوزه کنترل فرسایش خاک با سرعت بسیار پایینی به سمت بهبود حرکت می کند اما همچنان با میانگین جهانی فرسایش خاک اختلاف زیادی دارد بنابراین یکی از مهم ترین نکاتی که باید در برنامه هفتم توسعه به آن پرداخت کنترل فرسایش خاک است. سید محمد مجابی با اشاره به این که در کشور ما اطلاعات دقیقی از میزان فرسایش خاک وجود ندارد، گفت: بر اساس تخمین ها ما در کشور سالانه ۱۶.۴ تن در هکتار فرسایش خاک داریم که این میزان بیش از سه برابر میانگین جهانی است همچنین بهطور کلی و در مجموع حدود ۲ میلیارد تن در سال فرسایش خاک در ایران رخ میدهد که البته این میزان طی سال های اخیر که با سیل های سنگینی مواجه بودیم، بیشتر شده است. اوتصریح کرد: البته در ایران اقداماتی برای کنترل فرسایش خاک انجام شده است و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور طی دو برنامه توانسته است که فرسایش خاک را به میزان یک تن در هکتار کاهش دهد اما به هر حال با توجه به فرسایش شدید خاک، همچنان با میانگین جهانی فاصله زیادی داریم.