فرماندار شیراز: همه مسئولان باید پای کار بیایند تا مشکلات این شهر برطرف شود

تنها، معجزه اتحاد گرهگشا خواهد بود

كراماتي: صدرا وبال گردن سیستم اداری و اجرایی کشور است و نمی توان انتظار داشت مشکلات آن با اعجاز و معجزه حل شود

تنها، معجزه اتحاد  گرهگشا خواهد بود

غیاث ملک‌حسینی-«خبرجنوب»/ فرماندار شیراز با تأکید بر ضرورت نگاه ملی به مسائل و مشکلات شهر صدرا گفت: صدرا شهری بزرگ با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوان است، اما متأسفانه بدیهیات و زیرساخت‌های اساسی آن به شکل مطلوب تأمین نشده و رفع چالش‌های این شهر نیازمند عزم جدی همه دستگاه‌های اجرایی و استفاده از ظرفیت‌های ملی است.

سیدعلاءالدین کراماتی در نشست هم‌اندیشی با رئیس شورا، شهردار، مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مستقر در شهر صدرا، با اشاره به جمعیت و چشم‌انداز توسعه این شهر اظهار کرد: امروز صدرا حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و برای آن چشم‌انداز جمعیتی ۴۰۰ هزار نفری پیش‌بینی شده است؛ این در حالی است که جمعیت بزرگ‌ترین شهرستان‌های استان حتی با تجمیع دو یا سه شهرستان نیز به این رقم نمی‌رسد. وی افزود: با وجود چنین جمعیتی، صدرا هنوز حتی نمایندگی برخی دستگاه‌های اجرایی را ندارد و همین مسئله، مشکلات و دشواری‌های زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است؛ به‌ویژه زمانی که مردم برای پیگیری امور اداری خود ناچار باشند از صدرا به شیراز مراجعه کنند. رئیس شورای تامین شهرستان شیراز با تأکید بر ضرورت پیگیری جدی مطالبات شهر صدرا از سوی مسئولان این شهر بیان کرد: مسئولان صدرا باید از طریق شورای تأمین، شخص استاندار و همچنین نمایندگان مجلس و وزرایی که به استان سفر می‌کنند، مسائل و مشکلات این شهر را پیگیری، مطالبه‌گری و تا حصول نتیجه بر این مطالبات پافشاری کنند.

کراماتی ادامه داد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، صدرا وبال‌گردن سیستم اداری و اجرایی کشور است؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت مشکلات این شهر با اعجاز و معجزه حل شود، بلکه همه مسئولان باید پای کار بیایند و دست به دست هم بدهند تا مشکلات صدرا برطرف شود.

استان فارس به تنهایی قادر به حل تمامی مشکلات صدرا نیست

وی با بیان اینکه استان فارس به تنهایی قادر به حل تمامی مشکلات صدرا نیست، تصریح کرد: برای برطرف کردن چالش‌های موجود در این شهر باید از ظرفیت‌های کلان و ملی استفاده کرد و دستگاه‌های ملی نیز باید در قبال مسائل صدرا احساس مسئولیت داشته باشند.

فرماندار شیراز همچنین خطاب به مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی نباید صرفاً به منافع دستگاهی خود نگاه کنند و هرجا کاری از دستشان برمی‌آید، باید برای حل مشکلات مردم انجام دهند.

دستگاه‌های اجرایی باید مصالح و منافع مردم را در نظر بگیرند، نه منافع و مصالح خود را

کراماتی افزود: مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی باید مصالح و منافع مردم را درنظر بگیرند، نه منافع و مصالح دستگاه خود را. مردم همه‌چیز ما هستند و ستون‌های برقراری و استواری ادارات ما بر پایه حضور و رضایت مردم است.

وی در ادامه با اشاره به برخی محدودیت‌های موجود در مسیر حل مشکلات صدرا گفت: علی‌رغم محدودیت‌های موجود، به سهم و مسئولیت خودم مسائل و مشکلات این شهر را پیگیری خواهم کرد و در این میان، موضوع احداث شبکه فاضلاب و تصفیه خانه از جمله مواردی است که به‌طور ویژه دنبال خواهد شد.فرماندار شهرستان شیراز همچنین از برنامه‌ریزی برای تداوم نشست‌های مشترک با مسئولان صدرا خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم این‌گونه نشست‌ها به‌صورت مستمر و هر دو هفته یک‌بار برگزار شود تا مسائل و مشکلات شهر به شکل منظم بررسی، پیگیری و برای رفع آنها تصمیم‌گیری شود.

ضرورت استقرار کلانتری اجرائیات شهرداری در صدرا

پژمان شفیعی، شهردار صدرا نیز در این نشست با اشاره به شرایط این شهر گفت: صدرا باید از کمک‌ها و منابع مالی دولتی برخوردار باشد؛ چرا که این حمایت‌ها موجب می‌شود پروژه‌های عمرانی و خدماتی با سرعت بیشتری به نتیجه برسد و مردم زودتر از مزایای آنها بهره‌مند شوند.وی با بیان اینکه رفع برخی چالش‌های صدرا نیازمند برگزاری شورای ترافیک در این شهر است، اظهار کرد: علاوه بر این، ضرورت دارد کلانتری اجرائیات شهرداری نیز در صدرا مستقر شود و وظایف قانونی خود را انجام دهد.

انتقاد از ضعف عملکرد دستگاه‌های خدمات‌رسان

شهردار صدرا با انتقاد از ضعف عملکرد برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان افزود: متأسفانه حفاری‌های این دستگاه‌ها در معابر شهر صدرا موجب ایجاد نارضایتی و بروز حوادث برای شهروندان شده و کار را برای شهرداری دشوار کرده است.

شفیعی همچنین راه‌اندازی گشت‌های همپوشان برای نظارت بر فعالیت اغذیه‌فروشان و حفظ حریم شهر صدرا را از دیگر اقداماتی دانست که با همراهی دستگاه‌های متولی باید انجام شود.

وی خواستار تعیین تکلیف نهایی تحویل و تحول تأسیسات شهری و فضای سبز میان شهرداری و شرکت عمران صدرا شد و ادامه داد: در زمینه طرح‌های جامع، از جمله طرح جامع حمل‌ونقل و ترافیک و همچنین طرح جامع دفع آب‌های سطحی، باید هرچه سریع‌تر برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی آغاز شود.

تصفیه‌خانه شرق دیگر پاسخگوی نیازهای شهر صدرا نیست

مهدی کشاورزی، رئیس شورای شهر صدرا نیز با اشاره به اینکه صدرا به دلیل نداشتن عنوان شهرستان، امکان برگزاری جلسات شورای اداری را ندارد، اظهار کرد: با توجه به این چالش قانونی، ناچار به برگزاری جلسات هم‌اندیشی میان مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی با مجموعه مدیریت شهری صدرا هستیم. به گفته وی، در این نشست موضوعاتی ازجمله تعیین تکلیف شبکه فاضلاب و احداث تصفیه‌خانه غرب صدرا مورد بررسی قرار گرفت؛ چرا که تصفیه‌خانه شرق به تنهایی دیگر پاسخگوی نیازهای شهر صدرا نیست.

رئیس شورای شهر صدرا احداث تصفیه‌خانه غرب این شهر را ضروری توصیف کرد و گفت: با توجه به رشد جغرافیایی و جمعیتی صدرا، احداث دومین تصفیه‌خانه ضروری است و می‌توان از پساب آن برای آبیاری فضای سبز استفاده کرد. کشاورزی همچنین استقرار کامل دستگاه‌های اجرایی در شهر صدرا را از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این نشست عنوان کرد و افزود: در شهری با این وسعت و جمعیت، مجموعاً ۹ شعبه از بانک‌های دولتی و خصوصی فعالیت دارند که عملاً پاسخگوی مراجعات مردم به این شعب نیست. وی در ادامه خواستار ساماندهی پنج محور ورودی شهر صدرا با کمک شرکت عمران صدرا و شهرداری شیراز شد و گفت: از این محورها، سه محور خلیج فارس، محور دوکوهک (بلوار دکتر ملک‌حسینی) و محور شرق (بزرگراه شهید سلیمانی) تقریباً به پایان رسیده و در حال بهره‌برداری است.رئیس شورای شهر صدرا در عین حال تأکید کرد: این سه محور از نظر سیما و منظر، مسائل ترافیکی و فضای سبز با مشکلاتی مواجه هستند که باید برطرف شوند.

ضرورت اتمام محور قره‌پیری

کشاورزی در پایان سخنان خود بر ضرورت اتمام محور قره‌پیری یا بزرگراه امام خامنه‌ای تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: حدود هفت کیلومتر از این محور ۱۰ کیلومتری توسط شرکت عمران صدرا اجرا شده و مابقی آن نیز باید توسط شهرداری شیراز تکمیل و راه‌اندازی شود.