وداع تئاتر بهبهان با محمدعلی افروشه؛ هنرمندی که در اسارت هم تئاتر را زنده نگه داشت
محمدعلی افروشه، بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر بهبهان، آزاده و جانباز شیمیایی دفاع مقدس، روز چهارشنبه ۲۲ مهرماه درگذشت؛ هنرمندی که حتی در دوران اسارت نیز از هنر نمایش برای زنده نگهداشتن امید در میان همرزمانش بهره میگرفت.
افروشه متولد هفتم مرداد ۱۳۴۶ در شهرستان بهبهان بود و فعالیت نمایشی خود را از سال ۱۳۶۰، در دوران تحصیل در مدرسه راهنمایی شهید خاکساری، آغاز کرد. علاقه او به هنر در سالهای بعد نیز ادامه یافت و در کنار حضور در جبهه، تجربه بازیگری را در گروه نمایش باشگاه افسران اهواز دنبال کرد.
این هنرمند در سال ۱۳۶۷، هنگام حضور در منطقه عملیاتی دهلران، به اسارت نیروهای عراقی درآمد و به اردوگاههای مختلفی در عراق منتقل شد. او در دوران اسارت نیز فعالیت هنری را کنار نگذاشت و با تشکیل مخفیانه گروه تئاتر در اردوگاه، به آموزش نمایش به رزمندگان پرداخت و آثاری را با همراهی آنان اجرا کرد.
افروشه در سال ۱۳۶۹ به میهن بازگشت و پس از مدتی بار دیگر فعالیت خود را در عرصه تئاتر بهبهان از سر گرفت. او از دهه ۱۳۷۰ تاکنون در مقام بازیگر و کارگردان، نمایشهای متعددی را روی صحنه برد و در زنده نگهداشتن هنر نمایش در این شهرستان نقش داشت.
مهدی شفیعی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در پیامی درگذشت این هنرمند را تسلیت گفت و از او بهعنوان هنرمندی یاد کرد که در دشوارترین شرایط، هنر را چراغ امید و مایه استواری روح انسان میدانست.
در این پیام، تلاش افروشه برای حفظ روحیه و امید در میان همرزمان اسیرش و ادامه فعالیتهای هنری او پس از بازگشت به کشور، جلوهای از پیوند هنر، آزادگی و مقاومت توصیف شده است.
یاد و نام محمدعلی افروشه بهعنوان هنرمندی که تجربه اسارت و سالهای حضور در جبهه را با فعالیت مستمر در عرصه تئاتر پیوند زد، در خاطره جامعه هنری بهبهان ماندگار خواهد ماند.
Admin 6 




