مشاهده لک‌لک سیاه در ایذه

مشاهده لک‌لک سیاه در ایذه

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه از مشاهده لک‌لک سیاه در منطقه سوسن این شهرستان خبر داد و گفت: آشیانه‌های متعدد لک‌لک‌ها در نقاط مختلف شهری و روستایی ایذه شناسایی شده است.

کامران اسفندیاری اظهار کرد: لک‌لک‌ها از سال‌های گذشته در نقاط مختلف ایذه از جمله دکل‌ها، برج‌های نوری، درختان و دیگر سازه‌های مرتفع لانه‌سازی کرده‌اند و حضور آنها در آسمان شهرستان به‌طور گسترده قابل مشاهده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت زیست‌محیطی این پرندگان، شناسایی محل آشیانه‌ها و زیستگاه‌های آنها در دستور کار قرار گرفت تا اطلاعات دقیق‌تری از پراکندگی و محل زندگی لک‌لک‌ها در شهرستان به دست آید.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه ادامه داد: در بررسی‌های میدانی کارشناسان و محیط‌بانان، آشیانه‌های متعددی در نقاط مختلف شهر و روستاهای شهرستان شناسایی شده است.

اسفندیاری گفت: علاوه بر تالاب میانگران، در تعدادی از دکل‌های مخابراتی و برج‌های نوری سطح شهر نیز لانه‌گذاری لک‌لک‌ها مشاهده می‌شود و بیشترین میزان لانه‌گذاری در مناطق مجاور تالاب‌های میانگران و بندون گزارش شده است.

وی همچنین از مشاهده لک‌لک سیاه در منطقه سوسن خبر داد و افزود: ثبت و پایش این گونه می‌تواند به شناخت بهتر تنوع زیستی و وضعیت حضور گونه‌های مختلف پرندگان در ایذه کمک کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه با اشاره به جایگاه لک‌لک در فرهنگ مردم منطقه به عنوان نمادی از شادی و خوش‌یمنی، بر اهمیت همراهی شهروندان در حفاظت از آشیانه‌ها و پرندگان تأکید کرد.

به گفته اسفندیاری، تالاب میانگران و دیگر زیستگاه‌های آبی و طبیعی شهرستان نقش مهمی در حضور و تداوم جمعیت پرندگان منطقه دارند و حفاظت از این زیستگاه‌ها برای حفظ تنوع زیستی و استمرار حضور گونه‌های مختلف پرندگان ضروری است.